Dijitalleştirilmiş arşivleme: yasal olarak uyumlu, üstelik bilgi kaosu yok

image

Teoride, dijitalleştirilmiş bir ofis birçok kuruluşa hemen cazip geliyor

Arşivlerde artık uzun arama sürelerine gerek yoktur, baskı maliyetlerinden tasarruf edilebilir ve doğru bilgiye bir tıklamayla ulaşılabilir. Ancak yasal olarak güvenli depolama söz konusu olduğunda, konu bir kez daha karmaşık hale geliyor, belirsizlik nedeniyle birçok kuruluş kâğıt dosyalara bağlı kalmayı tercih ediyor.
 
Ancak durum böyle olmak zorunda değil. Kuruluşunuzda dijital arşivlemeyi sorunsuz bir şekilde ve ilgili yönetmeliklere uygun olarak nasıl uygulayacağınızı size göstereceğiz.
image

Ofisinizin dijitalleştirilmesi: kuruluşunuzun neye ihtiyacı var?

Tamamen dijital bir çalışma biçimine giden yolda, birçok kuruluş başlangıçta kısa vadede bilgi arama karmaşasını azaltmayı seçer. Fiziksel belgelerin depolanması bir belge tarayıcısı ile desteklenir veya değiştirilir. Örneğin, makbuzlar taranır ve termal kâğıt çoktan solmuş olsa bile on yıl boyunca dijital olarak saklanır.


İşlevsellik, verimlilik ve yasal kesinlik, bulunduğunuz lokasyona ve sektöre bağlı olarak belirli standartları karşılamalıdır. Ayrıca, belgeleri yalnızca tarama yoluyla dijitalleştirmekle kalmayıp, aynı zamanda bulunabilmeleri ve erişilebilmeleri için endeksleyebildiğinizden de emin olmalısınız. Bu, doğru bilgiye saniyeler içinde arama yoluyla ulaşabilmek için her metin satırının dijitalleştirilmesi anlamına gelir.


Buna bir çözüm getirmek için belge yönetim sistemleri (DMS) kullanılabilir. Bunlar tüm bilgileriniz için dijital arşivlemeyi mümkün kılar. Ayrıca gelen belgeleri, faturaları veya irsaliyeleri tararken de size destek olurlar. Bu şekilde, ilgili tüm dosyalara tek bir dijital yerde sahip olursunuz ve depolama alanınızı buluta veya kendi sunucu altyapınıza geçirebilirsiniz.


Sonuç yetkili çalışanlarınız konumlarından veya cihazlarından bağımsız olarak ilgili tüm verilere erişebildikleri için gelişmiş bir iş akışıdır. Ayrıca, dijital erişim parolalara, kimliklere ve IP adreslerine bağlanabildiği için kritik belgeleri yetkisiz erişime karşı daha kolay koruyabilirsiniz. VPN sistemleri, hareket halindeyken veya ev ofisten dosyalara erişimi iş yerindeki kadar güvenli hale getirir.


Ayrıca DMS'deki sözleşmelerin yasal geçerliliğini elektronik imza ile sağlayabilirsiniz.

Dijital arşivleme

Dijitalleştirme bağlamında arşivleme, uzun vadeli ve değiştirilemez depolama anlamına gelir. Kuruluşunuzun büyüklüğüne bağlı olarak bu, bulutta dış kaynaklı hizmet altyapısı ile veya kendi sunucularınızda yapılabilir. Arşivlendikten sonra, yetkili çalışanlar bilgilere her yerden erişebilir.

Değişmezlik

Saklama süresine tabi olan belgeler dijital olarak değiştirilemez veya değişiklik durumunda (örneğin hatalar veya revizyonlar nedeniyle) bir günlük sağlanmalıdır. Bu, tüm değişikliklerin, yazarların ve verilerin açıkça izlenebilir kalmasını sağlar. Sertifikasyon, dijital belge ile kâğıt belgenin aynı olmasını sağlar.

Kapsamlı bir DMS ile bu hususların hiçbiri hakkında endişelenmenize gerek kalmaz. Dijital bilgiyi yasal olarak uyumlu hale getirmek ve bunu belgelemek için tüm adımlar sistem tarafından yürütülür.

Sonuç - Dosya karmaşasına güvenli ve verimli bir şekilde son verin

Dijital arşivleme, günlük iş hayatını çalışanlarınız için çok daha kolay hale getirir.

Herhangi bir konumdan daha hızlı, daha güvenli erişim ve güvenli bir dijital imza ile dinamik çalışmayı geliştirebilir ve mevzuata uygunluğu sağlayabilirsiniz.


Kuruluşunuz için doğru dijital arşivleme çözümünü belirleme ve uygulama konusunda size destek olabiliriz. 

Ricoh, iş yerinin dijitalleştirilmesinde küresel bir uzmandır. Her büyüklükteki kuruluşa yüksek kaliteli destek sağlamak için küresel erişimimizden, deneyimimizden ve ilişkilerimizden yararlanıyoruz.

Let’s connect

Talk to a Ricoh expert

Transform your workplace with Ricoh’s Managed Print and Automation Services. 

Boost efficiency, reduce costs, and accelerate your journey towards digital transformation. 

Contact us