Yönetilen baskı ve otomasyon hizmetleri, altı adımda sürdürülebilir bir baskı altyapısı oluşturmanıza yardımcı olur

image

Çoğu BT ve Tesis departmanı Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ESG) hedeflerini karşılama konusunda artan bir baskı altındadır. Önemli odaklanma alanlarından biri, net sıfır karbona ulaşmak için iş yerlerini karbonsuzlaştırmaktır. Bu nedenle, ESG dönüşümünü hızlandırmak için, bazen göz ardı edilen bir alanda iyileştirmeler yapmak için mükemmel bir fırsat vardır: ofiste sürdürülebilir baskı alma.

ESG hedeflerine ulaşma baskısı ile bu hedeflere ulaşmak için gereken pratik adımlar arasındaki boşluğu doldurmak için BT ve Tesis Yöneticileri dikkatlerini giderek daha fazla üçüncü taraf tedarikçilere yöneltmektedir. Her büyüklükteki şirket bu kuruluşlarla ortaklık kurarak en yeni, en çevre dostu baskı cihazlarından faydalanabilir ve daha da sürdürülebilir bir baskı ortamı yaratmak için baskı altyapıları hakkında bilgi edinebilir.

Yönetilen baskı ve otomasyon hizmetleri kuruluşunuzda daha sürdürülebilir bir baskı altyapısına nasıl katkıda bulunabilir?

image

1. Bulut baskı altyapısı ve analizler

Bulut teknolojisi ve gelişmiş yazılım kullanan yönetilen baskı ve otomasyon hizmetleri, kâğıt israfını ve enerji tüketimini azaltır. Gelişmiş analizler, baskı filonuzun verimliliğini en üst düzeye çıkarmak için hangi yazıcıların fazla veya az kullanıldığını belirlemenize yardımcı olur. Bazı hizmet sağlayıcılar ayrıntılı tüketim raporları sunarak daha çevreci baskı alma politikaları uygulamanıza olanak tanır. Düzenli yazılım güncellemeleri ve öngörücü bakım, yazıcılarınızı en iyi durumda tutarak sürdürülebilirliğe daha fazla katkıda bulunur.

2. Otomatikleştirilmiş, dijital iş akışları

The World Counts’un verilerine göre, kâğıt atıklar ticari atıkların neredeyse yarısını oluşturuyor. Modern baskı cihazları, kullanıcıların kâğıt belgeleri dijital dosyalara dönüştürmesini sağlayan tarama özellikleri sayesinde şirketinizin kağıt kullanımını azaltmasına destek olur. Bu dosyalar daha sonra buluttaki otomatik iş akışlarına entegre edilebilir. Çok fonksiyonlu yazıcılar (MFP'ler) sadece birer yazıcı değildir; dijital dönüşüme açılan bir kapıdır. Yönetilen baskı ve otomasyon hizmetleri, ofislerinizi bu gelişmiş, bulut bağlantılı baskı cihazlarıyla donatarak verimli ve sürdürülebilir bir baskı altyapısı sağlamada önemli bir rol oynayabilir. Kullanıcılar kâğıt belgeleri tarayıp düzenlenebilir ve aranabilir dijital formatlara dönüştürmeyi seçerek karbon ve baskı maliyetlerini azaltabilir. Yazdırmak kaçınılmaz olduğunda, yazılım ve hizmetler akıllı, sürdürülebilir yazdırma politikaları uygulamanızı sağlar. Örneğin, Microsoft Outlook'tan gelen tüm yazdırma işlerinin varsayılan olarak siyah-beyaz ve çift taraflı olmasını sağlamak.

3. Enerji kullanımı

Teknoloji geliştikçe, ofis baskı cihazlarının yetenekleri ve verimlilikleri de gelişmektedir. Eski yazıcı modelleri daha az enerji verimliliğine sahiptir ve çalışma ve bekleme modları sırasında gereksiz karbon emisyonlarına katkıda bulunur. Düşük Toplam Enerji Tüketimi (TEC) değerlerine ve enerji tasarrufu özelliklerine sahip baskı cihazlarını seçerek baskı altyapınızı daha sürdürülebilir hale getirebilirsiniz. Bu altyapıyı oluştururken, baskı cihazlarının sürdürülebilirliğini göz önünde bulundurmak önemlidir. Bunu değerlendirmenin bir yolu, baskı cihazlarının TEC değerlerinin yanı sıra sağlayıcının sunduğu diğer enerji tasarrufu özelliklerini ve sürdürülebilirlik odaklı hizmetleri göz önüne almaktır.

IM-C serimiz gibi yeni nesil yazıcılar, enerji verimliliğindeki gelişmeleri sergilemektedir. Sektör lideri bir TEC değerine sahip olan yeni serimiz, modern baskı teknolojisinin şirketin performansını nasıl artırabileceğini ve çevresel etkisini nasıl azaltabileceğini örneklemektedir.

4. Cihaz üretimi

Ofis yazıcılarının üretimi kaçınılmaz olarak plastik ve ambalaj dahil olmak üzere pek çok malzemenin kullanımını gerektirir. Sorumlu yaşam döngüsü yönetimi uygulamaları kapsamında üretilen yazıcıları tercih etmek, şirketinizin sürdürülebilirlik çabalarına büyük ölçüde katkıda bulunabilir.

Yönetilen baskı ve otomasyon hizmetleri, uzmanlaşmış cihaz yaşam döngüsü yönetimi sayesinde döngüsel ekonomi ilkelerini giderek daha fazla desteklemektedir. Bu, ilk kurulum ve yapılandırmadan kullanım ömrü sonunda geri alma ve geri dönüşüme kadar her şeyi içerir. Hatta bazı sağlayıcılar, tek kullanımlık plastiklere olan bağımlılığı azaltmak için üretimde tüketici sonrası geri dönüştürülmüş plastikler kullanmaktadır.
Örneğin, IM-C serimiz sürdürülebilirlik konusunda yeni kriterleri belirlemektedir. En az %50 tüketici sonrası geri dönüştürülmüş plastikten üretilen ve sektör lideri enerji verimliliğine sahip bu cihazlar, şu anda mevcut olan en sürdürülebilir baskı çözümlerini sunmakta.

5. Kullanım ömrü sonu değerlendirmeleri

Ömrünü tamamlamış yazıcıları ve diğer elektronik cihazları içeren elektronik atıklar, giderek artan küresel bir endişe kaynağıdır. Global E-waste Monitor 2020'ye göre, 2019 yılında dünyada 53,6 milyon ton elektronik atık üretilmiştir. Bu rakamın 2030 yılına kadar 483 yolcu gemisinin ağırlığına eşdeğer olan 74 milyon tona ulaşacağı tahmin edilmektedir.

Bu şok edici istatistikler göz önüne alındığında, kullanım ömrü sonu sürdürülebilirliğine güçlü bir şekilde odaklanan bir sağlayıcı seçmek sürdürülebilir baskı için çok önemlidir. Kullanım ömrü sona eren yazıcıların, toner kaplarının ve kartuşların sorumlu bir şekilde geri dönüştürülmesini sağlamak için RICOH Resource Smart Return Programı gibi "Çöp Sahasına Sıfır Atık" politikasına sahip sağlayıcıları arayın.

6. Karbon dengeleme

Çevreye en duyarlı sağlayıcı bile baskı cihazlarınızın karbon ayak izini dengelemeden tamamen sürdürülebilir baskı sağlayamaz.

RICOH’nun Karbon Dengeli Hizmetinin karbon dengeli baskı elde etmenize yardımcı olmak için kullandığı yöntemlerden biri de kaliteli karbon dengeleme projeleridir. Ortağımız Climate Neutral Group, bu projeleri sunar ve Gold ve Verified Carbon standartları da dahil olmak üzere en yüksek uluslararası sürdürülebilirlik standartlarını karşılamalarını sağlar.

Sürdürülebilirlik için akıllıca seçim yapın ve uzmanlarla ortaklık kurun!

Sürdürülebilir bir baskı altyapısı oluşturmak için doğru sağlayıcıyı seçmek hayati önem taşır. Ricoh, özünde sürdürülebilirlik olan ileri görüşlü bir yönetilen baskı ve otomasyon hizmetleri uzmanıdır. RICOH Sürdürülebilirlik Optimizasyon Programı ve Karbon Dengeli Hizmeti aracılığıyla, karbon ayak izinizi sürekli olarak izlemek ve azaltmak için sizi araçlar ve bilgilerle donatan özel Sürdürülebilirlik Danışmanları sağlıyoruz.
 
Ricoh gibi sürdürülebilir bir baskı sağlayıcısıyla ortaklık kurarak, yalnızca yönetilen baskı ve otomasyon hizmetlerini benimsemekle kalmaz; kuruluşunuz için sürdürülebilir bir geleceğe kavuşursunuz.
Harald List

Harald List

EMEA Ürün ve Hizmet Yönetimi Direktörü, Ricoh Avrupa